Лестър се събуди и разби Уулвърхамптън като гост

Отборът на Лестър сякаш се събуди от летаргията, в която бе изпаднал от началото на сезона, и записа втора поредна победа за седмицата, при това с впечатляващото 4:0 като гост на Уулвърхамптън.

Гостите отбелязаха по две попадения в двете полувремена, а те бяха дело на цели четирима голмайстори в лицето на Юри Тилеманс (8’), Харви Барнс (19’), Джеймс Мадисън (65’), Джейми Варди (79’), с което той се превърна в първия играч, който бележи 100 попадения след навършването на 30 години.

“Лисиците” успяха да вземат ранна преднина още преди да са изминали 10 минути от срещата, когато Тилеманс успя добре да се освободи на границата на наказателното поле и стреля силно в горния ляв ъгъл за 1:0. “Вълците” опитаха да отговорят бързо чрез удар на Матеу Нунеш в 11-ата минута, но Дани Уорд спаси.

Харви Барнс също успя да затвърди добрата си форма в последно време и удвои в 19-ата минута, когато Киърън Дюсбъри-Хол го намери на границата на пеналтерията и той се разписа.

Играчите на Уулвърхамптън направиха опит да се върнат в двубоя, но достигнаха до нови два пропуска преди Джеймс Мадисън да покачи резултата на 3:0 в полза на Лестър в 65-ата минута с удар в долния десен ъгъл. Точка на спора сложи Джейми Варди, който в типичния си стил се възползва от отлично подаване към себе си и останал очи в очи с Жозе Са хладнокръвно се разписа за 4:0.

С тази победа в едно своеобразно дерби между тимове в долната половина на таблицата Лестър взе нова глътка въздух и вече е 16-и в класирането с 11 точки. Уулвърхамптън продължава да е в зоната на изпадащите със своите 9 точки, колкото имат и останалите тимове в опасната зона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти