Дариуш се завърна триумфално в UFC, докосва битка за титлата

Бенеил Дариуш се завърна триумфално в UFC  на голямата галавечер в Абу Даби с победа със съдийско решение (30-27, 30-27, 29-28) над полската изгряваща звезда Матеуш Гамрот.

Американецът с ирански корени отсъстваше 17 месеца заради различни причини, като доскоро трябваше да се лекува от счупен крак преди провалената битка с Ислам Махачев. Той обаче остава непобеден от цели четири години и половина, а и записа осма поредна победа и общо 16-а в UFC.

Дариуш има всички основания да претендира за мач за титлата в лека категория, но не е сигурно, че ще го получи.

В първия рунд двамата си спретнаха почти 100% граплинг двубой, като преди това Гамрот бе наранил дясното око на съперника, но на свой ред трябваше да се справя с кървене от лявото ухо. На земята беше трудно да се определи кой имаше по-голямо преимущество, като Дариуш не успя няколко пъти да осъществи ключ, а пък полякът регистрира два тейкдауна на сметката си.

Коренно различно се разви втората част, в която двамата поддържаха дуела в стойка, а Дариуш имаше по-разнообразни попадения с водещия си десен прав, ляво кроше и някои кикове. Гамрот едва в последните десетина секунди намери шанс да осъществи тейкдаун, но беше твърде късно, за да осъществява контрол или да търси събмишън.

В третия рунд Дариуш отново наложи преимуществото си в стойка, като дори прати на земята съперника с мощно ляво кроше 90 секунди преди края. Полякът доказа, че е корав, понасяйки още много поражения, а този път не можа да направи още тейкдауни.

Накрая съдиите очаквано присъдиха победа за Дариуш, макар двама от тях вероятно да бяха прекалено критични към Гамрот.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти