Тони Дечев - за ФИБА Къп, мача с ЦСКА, контузията на Димитров и новия гард

Балкан победи Отава във втори мач от група D на турнира ФИБА Къп, а ето как треньорът на тима от Ботевград Тони Дечев коментира успеха, следващия съперник в надпреварата, мача с ЦСКА в НБЛ. Той разкри каква е контузията на капитана Димитър Димитров, сподели впечатленията си от новия гард на тима Никос Дипларос и говори за бъдещето на Калвин Годфри. 

- Г-н Дечев, два успеха от два мача във ФИБА Къп, очаквахте ли този развой?- Не е лошо, нали... Това ни беше целта. След първия мач в Левице, който взехме, който е ключов до този момент, беше важно да вземем днешния мач. Независимо, че не беше много лесно ние си свършихме работата - две от две. Имаме още два домакински мача и смятам, че ако вървим с този сценарий можем да изпълним първата цел, която сме си поставили. А именно да минем първата фаза от ФИБА Европа, което няма да е никак зле за начина, по който все още изглеждаме. 

Балкан профуча през чехи за втора поредна победа във ФИБА Къп

- Колко е тежък следващият ви съперник в турнира (б.р. кипърският Керавнос)?- Да, Керавнос е сериозен съперник с много добри чужденци. Те победиха Опава в Чехия. Смятам, че те и ние ще бъдем отборите, които ще се опитаме да вземем първите две места. Кой ще бъде първи и кой ще бъде втори зависи от мача тук. Ако успеем да го вземем, тогава ще мислим за първото място. Първата ни цел да побеждаваме само мач за мач. 

- Наскоро споделихте, че бъдещето на Годфри не е много, сега вече знаете ли какво е то?- Засега сме взели решение той да играе във ФИБА Къп и смятам, че той ни помага, особено при положение, че Митко има здравословни проблеми. Видяхте, че днес не беше в състава. Смятам, че засега като план нещата вървят добре, а всичко оттам нататък зависи само от него. 

- Какво е състоянието на Димитър Димитров?- Митко има болки в кръста, които го мъчат вече десетина дни. Опитахме вариант, в който да не тренира и да играе. Видяхте, че не се получи много успешно и сега решихме докато не се оправи напълно да не го форсираме. 

- Имате и нов гард в състава - Никос Дипларос. Доволен ли сте от неговото представяне?- Да, разбира се, че съм доволен. Както казах още като го привлякохме, това момче със самочувствието, което има на гард, който е играл на доста високо ниво в Гърция и с навиците, които има да играе агресивно и в защита и в нападение, мисля че доста ни помага, за да променя темпото, което е супер. 

- Предстои ви мач в НБЛ срещу неубедителния до този момент отбор на ЦСКА, какви са очакванията?- Мач с мач не си прилича. Това, че отборът на ЦСКА не е бил убедителен в първите два мача, не значи, че ще играе така. При всички случаи при тях също има процес на изграждане, както при всеки отбор в началото на сезона. Сигурен съм, че и вие знаете, че не можете да видите максималните възможности на нито един отбор в началото на сезона. Единствените, които се доближават до формата, която трябва да имат са Рилски спортист, защото започват много рано подготовка, готвят се за ФИБА квалификации и това им носи успех в началото. Те изглеждат най-добре, докато всички други отбори търсим себе си. 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти