Тен Хаг призова да се мисли за играта, а не за нови договори

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че иска играчите му да се фокусират върху представянето си и да не мислят в момента за договори. Нидерландският мениджър включи в това число и звездите с последна година в актуалните си контракти като Кристиано Роналдо, Давид де Хеа и Маркъс Рашфорд.

"В този момент от сезона ние трябва да мислим единствено за представянето си, тъй като имаме доста мачове пред себе си на няколко фронта. И не е момент за разговори. Ако искаме разговорите след това да са приятни и наистина интересни, ние трябва да мислим за представянето си – индивидуално, и на отбора. В момента няма за какво да преговаряме, заяви Тен Хаг.

Когато беше попитан дали няма да има обратен ефект за футболистите, които не биха се напрягали без да имат сигурност с нови договори, треньорът отговори: "Някои футболисти се мотивират, когато играят за нов договор, ако така мислите. Но не е съвсем коректно това".

"Ние играем с начина, по който можем, играем за културата на футбола. Разбира се, състезатели от най-висока класа трябва да са истински мотивирани. Точно такива играчи бързо се адаптират в отбора, обясни своята гледна точка бившият наставник на Аякс.

Тази вечер Юнайтед приема Тотнъм в среща от междинния кръг на Висшата лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти