Третодивизионен тим изхвърли Спортинг от Купата на Португалия

Цели 8 елитни отбора отпаднаха в третия кръг на турнира за Купата на Португалия. Сред тях е и Спортинг (Лисабон), който претърпя унизителна загуба с 0:1 от третодивизионния Варзим. Мачът се игра на неутрален терен в Барселос, а старши треньорът на "лъвовете" Рубен Аморим заложи на достатъчно силен състав, но въпреки това тимътму се провали. В герой за Варзим се превърна Жоао Фария, който отбеляза победния гол с глава в 70-ата минута. 

Варзим изпадна в третото ниво на португалския футбол през миналия сезон. Клубът няма значим трофей в историята си, но три пъти е достигал до полуфиналите за националната купа.

Порто нямаше проблеми при визитата си на друг тим от третото ниво - Анадиа, и постигна разгромен успех с 6:0. Даниъл Лоудър, Габриел Верон и Тони Мартинес се разписаха до почивката, а през второто полувреме точни за "драконите" бяха Фабио Кардозо, отново Тони Мартинес и Бруно Коща

Брага се измъчи с Фалгейраш и стигна до победа с 2:1 чак в 89-ата минута. Решаващото попадение вкара защитникът Пауло Оливейра. Преди това Бруно Родригеш откри за Брага, а Даниел Родригеш възстанови равенството. 

Дузпи спасиха Бенфика от голям срам

Освен Спортинг аут от турнира са още Боавища, Шавеш, Маритимо, Пасош Ферейра, Портимонензе, Рио Аве и Санта Клара. Вчера на ръба на провала беше и Бенфика, но "лисабонските орли" отстраниха третодивизионния Калдас след дузпи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти