Време е за големия финал на Sofia Masters: Светослав Стоичков срещу Марк Хаджижеков

Защитаващият титлата си Светослав Стоичков и Марк Хаджижеков ще се изправят един срещу друг в мач за титлата на Sofia Masters 1000 в Националния тенис център. Битката за титлата е днес от 18:00 часа на централния корт и ще може да бъде наблюдавана в пряко предаване в каналите на Интерактив Тенис.

Стоичков се е устремил към втора поредна титла, а на пътя му този път застава #1 на ITL за 2021, който ще дебютира във финал от тази категория. Перничанинът  достигна до своя трети финал на една от най-престижните надпревари за любители в страната, след като победи Саркис Харалампиев със 7:5 5:7 10:7. В оспорван двубой продължил близо два часа, Стоичков отново успя да се наложи в решаващия трети сет, за да нанесе нов тежък удар по Саркис, след като го победи и преди година в първия кръг на надпреварата . 22-годишният играч показа отново стабилна игра в решаващите моменти и заслужено спечели правото си да защитава титлата от пролетното издание. Победата днес ще гарантира първото място в класирането на ITL от утре и ще бетонира участието му във финалите на лигата.

По-рано в събота стана ясно, че Марк Хаджижеков няма да играе полуфиналната среща с Матеуш Ейсмонт поради невъзможността на полякът да продължи. До този момент най-доброто постижение на Хаджижеков е второто място от финалите на ITL през 2020-та, когато той губи от Любен Попов. През 2021 показва постоянство и съвсем заслужено печели отличието играч на годината. Зад гърба си има 11 финала в Интерактив Тенис, като 9 от тях той е спечелил, като всички те са от сериите ITL500. В сериите Мастърс 1000 до този момент Марк има две участия и в двата случая стига до полуфинал. С класирането си до тук Марк е все по-близо до финалите, но едва ли това ще е утеха при евентуална загуба.

"Истината е, че много ми се играеше с Матеуш. В момента именно той  доминира в ITL, има само една загуба и демонстрира супер високо ниво. Определено исках да премеря сили с него. Дори и да спечеля Мастърса, ще имам чувството за несправедливост, което не ми допада. Надявам се скоро да се срещнем, евентуално на финалите през декември, ако успея да се класирам за тях. Наблюдавах последните срещи на Стоичков и вече имам план как да му се противопоставя. По пътя си той елиминира сериозни играчи и определено показва прогрес през годината. Надявам се утре да спечеля и да успея да вдигна първата си Мастърс титла."   сподели най-добрия играч на ITL за 2021 Марк Хаджижеков.

Стоичков и Хаджижеков имат една среща помежду си, като през 2020 година победата е за Марк след 2:1 сета. Срещата днес ще бъде ръководена от международния съдия Елена Андонова, а победителя ще си тръгне с чек за 300лв и 1000 точки за годишната класация, а загубилият – за 200 лв и 600 точки. Освен това за финалистите има не малки награди осигурени от партньорите на ITL - Born, Office Therapy, Melli Gel, „Нина Трейт -18“ и „Кандиларов“ .

От Интерактив тенис канят всички любители на тениса на днешния финал, който ще започне след 18:00ч, на централния корт в Борисовата градина, за да подкрепят най-добрите любители в лигата. Освен, че ще станат свидетели на качествен тенис за зрителите има подготвени изненади от фирмите партньори.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти