№80 в света надви Беретини в най-дългия АТР мач за сезона

Испанецът Роберто Карбайес Баена хвърли много сили, но след 3 часа и 20 минути игра успя да отстрани 16-ия в световната ранглиста Матео Беретини на турнира по тенис във Флоренция. Карбайес Баена спечели с 5:7, 7:6(5), 7:5, а мачът се превърна в най-дългия в АТР тура за сезона.

Испанецът, който е номер 80 в ранглистата на АТР, се държеше стабилно дори когато изоставаше с пробив на сервис както във втория, така и в третия сет. Карбайес Баена оползотвори всичките си пет точки за пробив, които му се откриха в мача. А също така спечели пет поредни гейма от 2:5 в третия сет, за да смълчи шумната домакинска публика във Флоренция.

"Много съм щастлив! Това е най-добрата победа в моята кариера досега. Просто се опитах да бъда концентриран, да се боря за всяка точка, да се опитам да си връщам всяка загубена преднина. Матео сервираше много добре, но успях да се измъкна от това. Много се радвам, че отивам в следващия кръг, заяви 29-годишният испанец, който има едва една титла в кариерата си в АТР.

Беретини водеше със 7:5 и 2:0 във втория сет, преди Карбайес Баена да вдигне оборотите, да докара частта до тайбрек и оттам да започне обрата си. С победата испанецът се класира за своя 15-и четвъртфинал на ATP-Tура, но за първи път на настилка, различна от клей. Той ще срещне Микаел Имер на четвъртфиналите във Флоренция, след като шведският квалификант победи петия поставен Аслан Карацев с 6:1, 6:7(6), 6:1.

Също късно снощи американецът Джей Джей Уулф се добра до своя втори четвъртфинал в турнир от АТР, отстранявайки далеч по-успешния си сънародник, известен като силен в началните удари Максим Креси с 6:3, 6:4. Уулф демонстрира умението си да вкарва волета, печелейки 81 процента от точките си от излизане на мрежата. Срещата продължи 81 минути, а следващият му съперник е номер 7 в схемата на турнира Александър Бублик, койтo eлиминира Корентен Муте (Франция) със 7:5, 6:4.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти