Лориен излезе втори във Франция, Страсбург взе първа победа за сезона

Лориен продължава чудесното си представяне във френската Лига 1, като отборът спечели срещу Брест с 2:1 като гост. Ромен Дел Кастило изведе домакините напред в резултата, но Теремас Тофи направи пълен обрат за Лориен, като се разписа два пъти. Така тимът вече е на второ място във временното класиране, като изпревари Олимпик Марсилия и е само на точка зад лидера Пари Сен Жермен

Ница победи Троа с 3:2 като домакин. Домакините откриха резултата още във втората минута чрез Матиа Вити, а в 37-ата минута Анди Делор направи 2:0 от дузпа. Ница бе по-добрият отбор и след почивката, като за трети път се разписа бившият футболист на Арсенал Никола Пепе. В края на мача Троа вкара два гола чрез Ксавие Шавалерен и Абду Конте. Това обаче бе едва трета победа за отбора, който е на 11-о място в класирането. 

Страсбург, който преди мача бе на последното място, се наложи над Анже с 3:2 като гост. Това бе първа победа за тима от Елзас. Благодарение на трите точки Страстбург се изкачи бързо до 14-о място в подреждането. Кевин Гамейро изведе Страсбург напред в резултата, а Адриен Юну бързо изравни за домакините. Страсбург обаче продължи да бъде по-настоятелен и постигна крайната победа благодарение на автогол на Миха Блажич и попадение на Абибо Диало след почивката. В самия край на мача Блажич се реваншира частично, като вкара и във вратата на гостите. 

Клермон надигра гостуващия Оксер с 2:1. Първото полувреме завърши без голове, но след почивката само за три минути Клермон поведе с 2:0 с попадения на Саиф Кауи и Грежон Кие. В добавеното време на мача Жюбал върна едно попадение за гостите, но бе късно за нещо повече.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти