(АРХИВ) Ще прекратят ли Арсенал черната си серия срещу Ливърпул?

Манчестър Юнайтед продължават лутането преди тежката част от програмата си

Арсенал може и да са водачи в Висшата лига, но за феновете им мачовете с Ливърпул са като посещение при проктолог. От идването на Юрген Клоп начело на Ливърпул, „топчиите” спечелиха един от 18 изиграни двубоя с „червените”, а от последния им гол минаха умопомрачителните 605 минути! И независимо, че това е най-лошият Ливърпул от поне пет години насам, някои навици просто не умират.

Арсенал – Ливърпул

Миналата година Арсенал загубиха на „Емирейтс” с 0:2 за Купата на Лигата и със същия резултат за първенство. Поражението през 2021 г. бе с 0:3 и общото между тези три мача е, че Диого Жота се разписа във всеки от тях.

Португалецът вече е здрав и с негово участие Клоп префасонира схемата в нападение, като във вторник срещу Рейнджърс в Шампионската лига за тима стартираха едновременно Жота, Даруин Нунес, Мохамед Салах и Луис Диас. И за първи път от началото на сезона „червените” имаха някаква прилика с доминиращия си вид от предишните сезони.

При 11 точки и осем места разделящи двата отбора е странно, поне на пръв поглед, че Арсенал имат само десет стотни преднина в коефициентите за победител на сайта  winbet.bg (2.54* срещу 2.64). Напук на серията, „Двата отбора да отбележат – Да” за 1.53 е задължително начало на залозите. „Брой голове над 2.5” се предлага за 1.61. И не бива да се подминава „Да отбележи по всяко време – Диого Жота”, оценено в този мач за 2.78.

Евертън – Манчестър Юнайтед

За Юнайтед приземяването бе твърдо. Това 3:6 в градското дерби със Сити бе болезнено напомняне, че защитниците им са по-тромави от костенурки теглещи талига. Двата гола, допуснати срещу Омония в Лига Европа (въпреки победата с 3:2) също не звучат престижно.

Евертън тихомълком се измъкнаха от зоната на изпадащите и изненадващо за мнозина са в серия от шест мача без загуба. Неделен мач в 19:00 ч. е рядкост в Премиършип, а пък Евертън не са печелили телевизионно участие откакто биха същият този съперник през април.

Победа за Юнайтед (предлагана от WINBET на 2.07) няма да учуди никого, но гостите са в разгара на тежка серия (предстоят им мачове с Нюкасъл, Тотнъм и Челси в рамките на седем дни) и това като нищо ще коства мястото на Маркъс Рашфорд в стартовите единайсет. Тук „Брой голове под 3” за 1.57 и „Двата отбора да отбележат – Не” за 2.15 вървят ръка за ръка, тъй че следва да бъдат обмислени в комплект.

Всички предложения на WINBET за срещите от  Висшата лига на Англия са на winbet.bg ->

Нюкасъл – Брентфорд

Нюкасъл изглежда са сбъркали първенството. Пет равенства в осем кръга е успеваемост, характерна повече за „Серия А” от началото на 80-те години на миналия век. Затова убедителното 4:1 срещу Фулъм миналата събота бе освежаващо и освобождаващо.

Брентфорд имат една победа в последните си шест мача (и общо две за целия сезон) и това е първата сериозна криза, в която изпадат при престоя си в елита. Централният защитник Понтус Янсон е контузен и ще пропусне пътуването на север. Кристиян Норгорд също е аут, докато Итън Пинок и Кийн Люис-Потър са под сериозно съмнение. От другата страна, 70-милионната лятна покупка Александър Исак е контузен, а за Нюкасъл ще липсва още Крис Ууд, докато Ален Сан-Максимен също има запазено място сред публиката.

Последните пет мача между двата отбора на „Сейнт Джеймсис Парк” донесоха общо 24 гола (включително онова 3:3 през ноември миналата година), но лудостта би трябвало да спре. „Брой голове под 3” WINBET предлага при коефициент 1.63, а при двата поредни сушави мача на Брентфорд, „Двата отбора да отбележат – Не” за 2.10 е за предпочитане. Иначе 1.81 за победа на Нюкасъл е доста приятна стойност, която при амбициите на „свраките” не следва да е проблем.

*Коефициентите са валидни към 9:00 ч. на 7 октомври 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете  winbet.bg.

СНИМКА: Javier Garcia/Shutterstock via IMAGO

Още от Спорт и бизнес

Виж всички