Швьонтек е на четвъртфинал в Острава след отказване на Томлянович

Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Острава (Чехия) с награден фонд от 611 210 евро. Поставената под номер 1 полякиня спечели със 7:5 първия сет срещу Айла Томлянович, а при 2:2 във втората част австралийката се отказа от участие заради контузия в коляното.

Лидерката в световната ранглиста игра своя първи двубой, след като спечели титлата от Откритото първенство на САЩ през септември. Швьонтек постигна решителен пробив за 7:5 в първата част, за да поведе в резултата.

Заемащата 34-та позиция в класацията на УТА Айла Томлянович имаше проблеми още във втория гейм на втория сет и не успя да продължи участието си в двубоя.

"Не е лесно да придобия игрови ритъм след повече от три седмици почивка, докато Айла вече беше изиграла няколко двубоя. Тази среща беше трудна за мен и ми помогна да се подготвя за това, което предстои. Много съжалявам, че този двубой приключи така", каза Швьонтек след победата.

В следващия кръг тя ще се изправи срещу Кейти Макнали или Каролина Мухова.

В друга среща от турнира в Острава поставената под номер 2 испанка Паула Бадоса отпадна след поражение с 6:7 (4), 4:6 срещу Петра Квитова. Представителката на домакините постигна два пробива във втория сет, но се нуждаеше от осем мачбола, за да приключи двубоя след 122 минути.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти