Две дузпи през първото полувреме решиха двубоя на Лече и Кремонезе

Лече и Кремонезе завършиха наравно 1:1 в мач от осмия кръг на Серия А. И двата гола в срещата паднаха от дузпи през първото полувреме и бяха дело на Габриел Стрефеца (42’) за домакините и Даниел Чиофани (19’) за гостите.

Футболистите на Масимилиано Алвини първи получиха възможност да изпълнят 11-метров наказателен удар преди да са изтекли 20 минути от срещата, когато Фалконе фаулира Окереке в наказателното поле. Зад топката застана Чиофани и се разписа за 0:1. Домакините от Лече също получиха дузпа в последните минути на първата част, когато именно ключовата фигура за първото нарушение Окереке се заби в гърба на Гендрей, което доведе до отсъждането. Стрефеца пое отговорността и изравни за 1:1.

По този начин Лече взе домакински три точки и вече имат 7, което им отрежда 13-ото място в класирането. От своя страна Кремонезе продължава да търси първата си победа в най-високото ниво на италианския футбол от 26 години, но за момента има само 3 равенства от началото на кампанията и е на предпоследното 19-о място.

Още от Футбол свят

Виж всички