Васил Евтимов: аз съм левскар, когато играем срещу ЦСКА, мачът ще бъде интересен

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов сподели пред Sportal.bg, че мачът срещу Балкан е бил много полезен за неговия отбор. “Акулите” загубиха с две точки разлика, след като бяха победени със 76:78 в мача за третото място на приятелския турнир в чест на Георги Христов.

Балкан не впечатли, но изтръгна третото място на турнира в Ботевград

“Мисля, че мачът беше полезен, но ни изигра лоша шега, защото един от нашите играчи се контузи вчера и накрая останахме с шест човека ротация. От това, което видях, съм доволен. Вчера загубихме в последната секунда, днес паднахме с един кош. Просто накрая силите не ни стигнаха. Ние сме на 10 дни тренировки, а Балкан започнаха малко по-рано от нас. Това няма да е лицето на двата отбора през сезона. Видях доста положителни неща, но видях и минуси, които трябва да коригираме. Всеки трябва да си знае ролята в отбора и как трябва да играе през кампанията.

Очакваме ново попълнение, той до два дни ще се присъедини към отбора. В момента имаме само двама високи играчи, трябва ни ротация поне с трима високи. Той ще допринесе с това и тогава ще могат трима души да си разделят 80 минути. Харесал съм го как играе, така че чакаме да дойде и да се присъедини към отбора.  

Трябва да спечелим първия си мач срещу Шумен, все пак сме домакини. Няма да има никакво подценяваме, те са подписали с нови чужденци. Времето тази година наистина е много късо. Миналата година започнахме подготовка на 1 август, а тази година стартирахме на 1 септември. Аз не съм магьосник. Просто има нужда от натурално обиграване между играчите, за да се намери химията между тях”, каза Васил Евтимов пред Sportal.bg.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти