Взаимоотношенията между Мбапе и Неймар са "сърдечни, но бурни", пише "Екип"

На днешната си заглавна страница френското издание “Екип” отдели внимание на взаимоотношенията между две от най-големите звезди на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе и Неймар.

Шеф на ПСЖ отрече за конфликт между Мбапе и Неймар

От вестника определят взаимоотношенията между Мбапе и Неймар като “сърдечни, но бурни”, като в тях е имало “няколко кипящи епизода”. Друго използвано определение за връзката между двамата е “студен мир”, като “Екип” също така посочва тази ситуация за “едно от предизвикателствата за ПСЖ през този сезон”. “Вече белязана от сблъсъци през последните две години, връзката между “М” и “Н” е претърпяла сериозен обрат през тази кампания”, пишат още журналистите Юго Делом и Жозе Баросо. 

Конфликтът между Мбапе и Неймар не е потушен

Според тях разривът между французина и бразилеца е започнал в началото на изминалото лято, когато клубът бил готов да се раздели с Неймар, който пък бил убеден, че Мбапе бил замесен в това. Кулминацията на конфликта между двете звезди беше в шампионатния мч срещу Монпелие, когато двамата се скараха за изпълнението на дузпа. 

Наскоро Мбапе призна следното: “Това е моята шеста година с Неймар. Винаги сме имали подобни взаимоотношения, изградени върху уважение. Понякога имаме по-топли моменти, а друг път - по-студени. Такава е природата на нашите взаимоотношения. Имам голям респект към играча, какъвто е той. Когато разполагаш с двама футболисти с толкова силен характер, има подобни моменти, но винаги има уважение и всичко е в интерес на ПСЖ”.Преди няколко дни Неймар също беше попитан от репортер за взаимоотношенията си със своя съотборник, но той отказа да коментира тази тема. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти