Косово разгроми Кипър, но Гърция имаше последната дума за подреждането

Косово разгроми с 5:1 Кипър в последен мач от тазгодишното издание на груповата фаза на Лигата на нациите. Попаденията за домакините бяха дело на Флоран Муслия (22’), Донат Рудани (45’), Елбасан Рашани (47’) и Ведат Муричи (52’, 84’), а за гостите се разписа Валентен Роберж десетина минути преди края.

Двата тима бяха заплашени от изпадане от Лига Ц преди последните срещи, но съдбата им не бе изцяло в техни ръце, тъй като зависеше и от срещата на Гърция.

Домакините излязоха пределно мобилизирани и не оставиха съмнения в своето преимущество. Те взеха преднина в средата на първата част, когато Муслия се разписа за 1:0, а попадението остана след преразглеждане с ВАР. Рудани направи логичното и вкара второ попадение в самия край на първата част, след като стражът на домакините капитулира след редица спасявания на неговатата сметка. Нещата останаха такива и през втората част, когато той получи нови три попадение, а силите на гостите стигнаха само за почетно попадение на Роберж малко преди края.

Въпреки постигнатият резултат и двата тима успяха да запазят местата си в Лига Ц съответно с 9 и 5 точки, след като по същото време Гърция разгроми Северна Ирландия и по този начин направи сериозна услуга на кипърците.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти