Тен Хаг нанесе тежък удар по Фил Джоунс

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг нанесе тежък удар на един от футболистите, които от най-дълго време са част от състава на „червените дяволи“ - Фил Джоунс. Централният бранител не бе включен в списъка от 25 футболисти на възраст над 21 години, които бяха картотекирани за Премиър лийг. Според английските медии това е сигурен знак, че най-накрая Джоунс, който вече 11 години е играч на Юнайтед, и то без да бъде преотстъпван на друг отбор, най-сетне ще напусне „Олд Трафорд“ през януарския трансферен прозорец.

30-годишният бранител не бе картотекиран и за Лига Европа, така че ще тренира и ще играе единствено за отбора до 23 години.

През февруари 2019-а години Джоунс подписа договор за четири години и оттогава е започнал като титуляр в едва 16 мача за Манчестър Юнайтед.

Брендън Уилямс, който също не бе картотекиран за Лига Европа, обаче бе включен в списъка за мачовете от Премиър лийг. Шестте нови попълнения, които бяха привлечени през това лято – Мартин Дубравка, Тайрел Маласия, Лисандро Мартинес, Каземиро, Кристиан Ериксен и Антони, логично също са там. 

Още от Футбол свят

Виж всички