Биното: Такива грешки не трябва да се случват

Поредната грешка на Ферари лиши Карлос Сайнц от шанс да се бори за място на подиума в Гран При на Нидерландия на пистата „Зандвоорт” вчера. Испанецът загуби много време в бокса заради липсваща гума, после беше наказан заради опасно връщане на алеята пред боксовете и с тези 5 допълнителни секунди на финала остана едва 8-и.

„Тези грешки са едни от най-лесните за оправяне. Но такива грешки не трябва да се случват, уверен съм, че в бъдеще ще сме по-силни – обясни Биното пред Sky Sports като коментира липсващия механик със задна лява гума, който я донесе няколко секунди, след като колегите му бяха сменили другите три гуми на Сайнц. – Но съм по-притеснен за проблемите ни с темпото в това състезание, отколкото за тези грешки.”

В хода на свободните тренировки и квалификацията пилотите на Ферари изглеждаха много бързи, но в състезанието се оказа, че Шарл Леклер и Карлос Сайнц не могат да вървят с темпото на Ред Бул и Мерцедес.

Леклер: Щеше да е трудно да постигнем повече

„Фактът е, че просто не бяхме достатъчно бързи в състезанието – допълни Биното. – Ако погледнете скоростта, която имахме в квалификацията, то определено се надявахме на нещо повече в състезанието. Но нито скоростта, нито цялостното представяне на нашите автомобили не беше достатъчно добро. Надявахме се на по-добър резултат в състезанието, но представянето ни не беше добро в дългите серии обиколки, особено със средно твърдите и твърдите гуми.”

Кога ще може Верстапен да си подпечата титлата за 2022 година?

Биното отчете и факта, че представянето на Ферари се влошава сериозно в последните състезания.

Хамилтън се извини на екипа на Мерцедес

„Да, вече станаха три такива състезания поред – призна швейцарецът. – В Унгария, на „Спа” и тук. Не успяваме да вземем всичко от колата и определено има нещо, което не е наред и което трябва да оправим.”

Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се справят по-добре от Ферари

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти