Страхотен обрат донесе трите точки на Саутхамптън в гостуването на Лестър

Саутхамптън постигна обрат и спечели с 1:2 в гостуването си на Лестър в мач от третия кръг на Премиър лийг. Ключова роля за развоя на срещата имаше появилия се като резерва Че Адамс (68', 84'), който вкара и двете попадения за своя тим. Това пък бе първи успех за “светците” от началото на сезона, след като до този момент те имаха само точка. Единственото попадение за домакините бе дело на Джеймс Мадисън (54'). В състава на домакините отсъстваше Уесли Фофана, който изгледа двубоя от трибуните, тъй като не е в правилното ментално състояние поради спекулациите за трансфер в Челси, заявих Брендън Роджърс преди двубоя. 

Футболистите на Брендън Роджърс имаха тотално преимущество във владеенето на топката през първата част, но така и не достигаха до чисти голови положения, а гостите изглеждаха компактно построени. Футболистите на Ралф Хазенхютъл дори достигнаха до попадение в средата на първата част, но то бе отменено поради засада.

“Лисиците” откриха резултата в 54-ата минута, когато Джеймс Мадисън изпълни отлично пряк свободен удар и прати топката в мрежата от външната страна на стената за 1:0. Веднага след попадението в своята врата “светците” вдигнаха темпото и създадоха няколко опасности пред вратата на домакините, а на два пъти имаха претенции и за дузпа. Това в крайна сметка доведе до изравняване на резултата в 68-ата минута, когато появилият се от скамейката Че Адамс бе изпуснат от поглед от бранителите в наказателното поле и с хубав изстрел направи 1:1.

Саутхамптън постигна пълен обрат в 84-ата минута, когато нова добра атака отдясно доведе до центриране на Джеймс Уорд-Праус, който намери великолепно Че Адамс и той покачи на 1:2 с труден страничен изстрел. В добавеното време отново Че Адамс отново получи добра топка около точката за изпълнение на дузпа, но изстрелът му се отби в гредата.

С тази победа Саутхамптън вече има четири точки от три двубоя, а през следващата седмица те ще посрещнат на “Сейнт Мери” Манчестър Юнайтед. Лестър започва много слабо сезона и има само точка в първите три кръга, а в следващият кръг ще пътуват за гостуване на Челси.

Още от Футбол свят

Виж всички