Хорнър: Жалко е да виждам Себ в средата на класирането

Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър определи като „жалък“ факта, че Себастиан Фетел прекарва последните години от своята кариера във Формула 1 в средата на подреждането, а не в неговото чело. Както е известно германецът ще се оттегли от спорта в края на сезон 2022.

Себастиан Фетел обяви оттеглянето си от Формула 1

„Сигурен съм, че той ще продължи и ще прави страхотни неща. Ще е тъжно да не го виждам в падока, но знам, че за него това е точният момент да спре. Никак не е приятно да го виждаме в средата на колоната, той не заслужава да е там.

Бащата на Фетел каза защо си тръгва Себ

„Себастиан, когато беше при нас, беше невероятен. Той дойде при нас като младеж, той ни написа писмо с молба, да го подкрепяме на регионално ниво. Така се започна нашата работа с него, която в крайна сметка стигна до неговите дни в Торо Росо и Ред Бул. Това, което отличаваше Себ още от самото началото беше неговият фокус, а работната му етика е изцяло германска.

„Той работеше здраво, работеше до късно и имаше страхотно чувство за хумор. Той се отдаваше на всички сфери на бизнеса, независимо дали говорим за носенето на сладко на секретарките, или ученето на термините в гаража“, разказа Хорнър.

От Ред Бул все пак преговаряли Фетел преди сезон 2021

В своята кариера Фетел има общо 53 победи, като 38 от тях бяха завоювани по време на престоя му в Ред Бул между 2009 и 2014.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти