Състезатели от 10 държави със заявки за плувния маратон "Порт Бургас"

Общо 130 плувци от 10 държави - Полша, Германия, Сърбия, Северна Македония, Русия, Украйна, Турция, Люксембург, Армения и България, са подали заявки за предстоящия плувен маратон "Порт Бургас".

Второто издание на състезанието ще се проведе утре, събота (20 август). Главен организатор е Цанко Цанков със своя клуб Победа, с подкрепата на Община Бургас и спонсори.

Мястото на очакваната с голям интерес надпревара, в която могат да участват както професионални плувци, така и аматьори, и ентусиасти, е акваторията на Морска гара. Всички участници ще преминат задължителен медицински преглед, като за целта на място ще работят два пункта.

Стартът на 2000 метра е в 12:00 часа, а този на 4000 метра в 15:00 часа. Крайният срок за заявки за участие е в събота, час преди официалното начало. Награждаването е планирано между 18:00 и 18:30 часа.

Общият награден фонд на плувния маратон "Порт Бургас" е в размер на 4400 лева. Главен съдия ще бъде Вили Цеков, който е от международна категория.

Всеки участник в плувния маратон ще получи възпоменателен медал, спортна тениска и предметни награди. Ще има специални призове и за най-добре представилите се бургазлии, съответно на 2000 метра и на 4000 метра.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти