Мерцедес: Не сме искали да сменяме Хамилтън с Перес

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф нарече “пълни глупости” спекулациите, че тимът му е искал да привлече Серхио Перес като заместник на Люис Хамилтън ако 7-кратният световен шампион реши да напусне спорта.

През зимата не беше сигурно, че 7-кратният световен шампион ще остане в спорта. След Гран При на Абу Даби, в която Люис загуби битката за титлата, той направи противоречиви коментари след финала на състезанието и след сякаш изчезна, а Волф подхрани спекулациите, че разочарованият Хамилтън може и да не се върне във Формула 1.

Първите такива слухове бяха неутрализирани с появата на Хамилтън при премиерата на новия W13 през февруари. След това обаче дойде сезон 2022, в който Мерцедес останаха далеч от битките за победи и слуховете за оттеглянето на Люис отново се съживиха.

Защо Хамилтън се притеснява да кара по нормалните пътища

Хамилтън има договор до края на 2023, а Перес - подписа в дните на Гран При на Монако до края на сезон 2024.

Перес не пести похвали за Верстапен

“Това за Перес са пълни глупости - обясни Волф. - Никога не съм се обаждал на Серхио, той е добър човек, аз го уважавам, но не съм говорил с него и не съм влизал в контакт с нито един друг пилот. С Люис започнахме заедно този труден сезон, като си говорихме, че искаме да подобрим представянето си през 2022 и да работим заедно и догодина.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти