Брентфорд разпиля Манчестър Юнайтед за едно полувреме, Тен Хаг с много въпросителни преди голямото дерби

Кошмарният старт на сезона за Манчестър Юнайтед продължава, след като днес “червените дяволи” загубиха с 4:0 в гостуването си на Брентфорд в Лондон. “Пчеличките” от своя страна изнесоха поредния си отличен мач, след като преди седмица завършиха 2:2 в гостуването си на Лестър, и взеха преднина от четири попадения през първото полувреме, когато точни бяха Дасилва (10’), Матиас Йенсен (18’), Бен Мий (30’) и Брайън Мбемо (35’).

За пръв път в историята си 20-кратните шампиони получаваха четири гола в първото полувреме в мач от Висшата лига, както и за пръв път от сезон 1992/93 допуснаха две поредни загуби на старта на сезона.

Първото по-опасно положение дойде в полза на домакините, които успяха да създадат суматоха в наказателното поле в 5-ата минута, но топката в крайна сметка бе изчистена от Ериксен. “Пчеличките” поведоха в 10-ата минута, когато Джош Дасилва получи топката пред наказателното поле и стреля, а Давид де Хеа направи кошмарна грешка и топката премина под плонжа му за 1:0.

Нова сериозна грешка в отбраната на гостите дойде в 16-ата минута, когато лошо подаване на Магуайър към Ериксен, датчанинът бе натиснат и топката му бе отнета, а след това капитанът на “червените дяволи” бе принуден да фаулира Айвън Тони, който се опитваше да нахлуе в наказателното поле.

Само две минути нова грешка на Де Хеа доведе до второ попадение в неговата врата. Испанецът направи много лошо подаване към Кристиан Ериксен, който бе поставен под сериозен натиск, той загуби, а там Матиас Йенсен овладя и направи 2:0.

Играчите на Томас Франк продължиха да изглежда много по-добре на терена и продължиха да застрашават вратата на “червените дяволи”. Това доведе до две последователни нарушения около 30-ата минута, когато топката бе изсипвана в наказателното поле и футболистите на Ерик тен Хаг с мъка успяха да изчистят на няколко пъти. Не успяха да го направят в 31-ата минута, когато след корнер топката бе върната на около метър пред голлинията, а там Лисандро Мартинес нямаше никакъв шанс срещу Бен Мий, който прати топката в мрежата за трети път.

Кошмарът за гостите стана тотален в 35-ата минута, когато те уж изнесоха за кратко топката в предни позиции, но дълга топка намери Айвън Тони, а той прати към Брайън Мбемо пред погледа на Хари Мауйър и той нямаше проблем да покачи на 4:0. Домакините се прибраха след това попадение и спокойно затваряха пространствата пред наказателното си поле, като изчакваха добри възможности за контраатаки, изчаквайки края на първата част.

На почивката Ерик тен Хаг направи три промени и на терена се появиха Скот Мактоминей, Рафаел Варан и Тайлър Маласия на мястото на Люк Шоу, Лисандро Мартинес и Фред. Това обаче не доведе до някаква сериозна разлика в представянето на “червените дяволи”, които единствено успяваха да задържат топката малко повече.

Първото добро положение за Манчестър Юнайтед сякаш дойде в 65-ата минута, когато добро разиграване пред наказателното поле вкара топката в наказателното поле, а там тя бе пратена с пета към Роналдо, но той не го очакваше и не успя да поеме. Малко след това Рашфорд успя да догони една топка и да центрира, където Ериксен стреля с глава, но Давид Рая спаси.

В тези минути домакините намалиха видимо темпото и приеха играта, като оставиха основната инициатива на своя противник, очаквайки добри възможности за контраатака. Добра възможност за гостите се откри в 75-ата минута, когато добро центриране към Диого Далот бе изчистено в последния момент преди португалеца да стреля.

Давид де Хеа направи вероятно първата си наистина стабилна изява в двубоя около 80-ата минута, когато хвана стабилно силен изстрел по посока на своята врата. Минута по-късно Кристиан Ериксен пък може би пропусна най-доброто положение за своя тим и стреля встрани на вратата.

Брентфорд можеше да стигне до пето попадение в 85-ата минута, когато лошо изчистване след корнер даде възможност на Виталий Янелт да се разходи в наказателното поле на гостите, но изстрелът му се спря в тялото на Хари Магуайър. Минута след това Де Хеа отново трябваше да се намесва решително след нов плътен удар към своята врата.

Нещата за Ерик тен хаг изглеждат изключително трудни за Манчестър Юнайтед след това представяне във втори пореден мач, а само след седмица те ще трябва да се изправят в едно от най-големите дербита на английския футбол - срещу Ливърпул. От своя страна Брентфорд ще гостува на Фулъм в едно от по-малките лондонски дербита.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти