Меси не е сред номинираните за “Златната топка”

Лионел Меси не попадна сред номинираните за “Златната топка”. Днес организаторите от “Франс Футбол” оповестиха списък с 30 футболисти, измежду които ще бъде избран носителят на най-престижното индивидуално отличие, но аржентинецът не попадна в него. Извън номинираните остана и друга от звездите на Пари Сен Жермен - Неймар

Меси е настоящият носител на “Златната топка” и е печелил приза рекордните 7 пъти. След слабия си дебютен сезон във Франция обаче той не намери място сред 30-те номинирани за първи път от 2005 година. 

Петкратният победител в анкетата Кристиано Роналдо е сред кандидатите за наградата за 18-а поредна година. Португалецът заслужи първата си номинация през 2005 година, когато се нареди на 20-о място в подреждането. 

Сред номинираните личат имената на шестима футболисти на европейския клубен шампион Реал Мадрид, включително привлечения това лято от Челси Антонио Рюдигер. Шестима са селектираните и от Ливърпул

Безспорният фаворит за “Златната топка” тази година е Карим Бензема.

Списъкът с номинираните:Тибо Куртоа (Реал М и Белгия)Рафаел Леао (Милан и Португалия)Кристофър Нкунку (РБ Лайпциг и Франция)Мохамед Салах (Ливърпул и Египет)Йошуа Кимих (Байерн М и Германия)Трент Александър-Арнолд (Ливърпул и Англия)Винисиус Жуниор (Реал М и Бразилия)Бернардо Силва (Манчестър Сити и Португалия)Луис Диас (Порто/Ливърпул и Колумбия)Роберт Левандовски (Байерн М/Барселона и Полша)Рияд Марез (Манчестър Сити и Алжир)Каземиро (Реал Мадрид и Бразилия)Хюн-Мин Сон (Тотнъм и Южна Корея)Фабиньо (Ливърпул и Бразилия)Карим Бензема (Реал Мадрид и Франция)Фил Фоудън (Манчестър Сити и Англия)Хари Кейн (Тотнъм и Англия)Садио Мане (Ливърпул/БайернМ и Сенегал)Дарвин Нунес (Бенфика/Ливърпул и Уругвай)Майк Менян (Лил/Милан и Франция)Кевин де Бройне (Манчестър Сити и Белгия)Себастиен Алер (Аякс/Борусия Д и Кот д'Ивоар)Лука Модрич (Реал Мадрид и Хърватия)Кристиано Роналдо (Ювентус/Манчестър Юнайтед и Португалия)Антонио Рюдигер (Челси/Реал М и Германия)Жоао Кансело (Манчестър Сити и Португалия)Ерлинг Холанд (Борусия Д/ Манчестър Сити и Норвегия)Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен и Франция)Вирджил ван Дайк (Ливърпул и Нидерландия)Душан Влахович (Ювентус и Сърбия)

Още от Футбол свят

Виж всички