Второ поражение за България на Балканиадата по волейбол за девойки до 19 години

Националният отбор на България по волейбол за девойки под 19 години допусна втора загуба на Балканиадата в Миовени (Румъния). Воденият от Мила Кьосева състав отстъпи на домакините с 0:3 (13:25, 23:25, 19:25) във втория си мач от група "А" и остава без нито една спечелена точка.

На старта на турнира българските волейболистки записаха поражение и от Турция също с 0:3 и загубиха шансове за класиране във финалната четворка на турнира.

Румънките доминираха изцяло в първата и третата част. Още на старта те започнаха с разгромното 8:2 и не оставиха шансове за българките. Идентично беше и положението в третия гейм, в който домакините поведоха с 17:11. 

Единствено във втората част България имаше шансове да направи нещо повече, но не достигна спортно щастие. Румъния поведе с 23:20, но след добър начален удар българските националки успяха да направят точкова серия и изравниха 23:23. В решителните минути представителките на Румъния запазиха самообладание и не допуснаха обрат, като спечелиха гейм с ас. Съперникът на България спечели победата за 77 минути игра.

Александра Пейчева беше най-резултатна за българския тим с 11 точки. За домакините реализатор стана Стефания Челута със 17 точки.

В последния си мач от група "А" волейболистките, водени от Мила Кьосева, срещат Косово. Двубоят е на 12 август от 15 часа.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти