България допусна втора загуба на Европейското първенство по хандбал за юноши до 18 години

България загуби от Литва с 22:34 (9:19) в среща от втория кръг в група "Б" на Европейското първенство по хандбал за юноши до 18 години в Тел Авив, Израел. Възпитаниците на Йордан Димитров претърпяха второ поражение и остават на дъното на класирането без актив, след като вчера паднаха от домакина Израел със 17:38 (9:18). Българите бяха равностойни в определени периоди от мача, но позволиха на съперника да поведе със 7:3 в деветата минута, а във втората половина на първата част авансът на литовците стана двуцифрен при 19:9 на почивката.

С добро начало на второто полувреме момчетата на Димитров на няколко пъти съкращаваха пасива си до пет гола - за последно при 18:23 в 43-ата минута, но за повече нямаха сили. Осем минути преди съперникът дръпна с 30:20, с което окончателно сложи край на интригата в двубоя.

Марио Марев беше най-добър от "трикольорите" с 9 гола, а за противника с 10 попадения се отличи Томас Дракшас. Литва е лидер в класирането с пълен актив от 4 точки. В последната си среща от групата българите ще играят срещу Грузия на 10 август от 17:00 часа. 

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти