Лестър пропусна аванс от два гола срещу Брентфорд

Лестър и Брентфорд изиграха зрелищен двубой на „Кинг Пауър Стейдиъм“, след който взеха по една точка, завършвайки 2:2. в двубой от първия кръг на новия сезон в Прмиъе лийг. „Лисиците“ доминираха сериозно през първата половина на двубоя и взеха аванс от два гола след попадения на Тимоти Кастан (33') и Киърнън Дюсбъри-Хол (46'). След това обаче Брентфорд значително подобри представянето си и стигна до равенството чрез Айвън Тони (62') и Джош Дасилва (86'). На два пъти гредите помагаха на гостите след удари на Тименс и Фофана. 

Уесли Фофана, който е трансферна цел на Челси, започна като титуляр в първия мач от сезона. Това важеше и за Джеймс Мадисън и Юри Тилеманс, около бъдещето на които също има спекулации. След трансфера на Каспер Шмайхел в Ница Дани Уорд започна на вратата едва за втори път в Премиър лийг в последните четири години. Брендън Роджърс бе направил още две промени в сравнение с последния мач от миналия сезон. Даниел Амарти и Уилфред Ндиди стартираха на местата на контузения Харви Барнс и Нампалис Менди, който остана на пейката. Новите попълнение Бен Мий и Аарън Хики започнаха като титуляри за Брентфорд. Рекордната покупка Люис-Потър бе сред резервите.

Първата добра възможност за Лестър бе в 20-ата минута, когато Мадисън се хвърли и засече с глава центриране на Тилеманс, но топката премина на сантиметри встрани от гредата. В 33-тата минута Кастан засече с глава центриране на Мадисън от корнер – 1:0 за домакините. Три минути преди почивката късметът обърна гръб на домакините, тъй като изстрел на Тилеманс от далечна дистанция срещна гредата. „Лисиците“ напълно заслужаваха да водят на почивката, но резултатът в тяхна полза трябваше да бъде по-убедителен.

Само 25 секунди след начало на втората част Лестър обаче удвои аванса си. Това се случи след удар на Киърнън Дюсбъри-Хол от над 25 метра. Топката чукна дясната греда и влезе във вратата на Рая.

В 62-рата минута Айвън Тони върна Брентфорд в мача, след като много добре овладя в наказателното поле дълго подаване на Хенри, след което пусна топката покрай Уорд. Пет минути след това за втори път гредата помогна на Брентфорд. Това се случи, след като Фофана засече с глава центриране на Мадисън от фаул.

В 77-ата минута Тони пропусна да изравни след удар с глава, но в 86-ата равенството стана факт, след като резервата Дасилва сам проби до границата на наказателното поле и със страхотен изстрел не остави възможност на Уорд.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти