Волф: Пет отбора ще се борят за победи през 2024!

Шефът на Мерцедес Тото Волф зарадва феновете на Формула 1 с прогнозата си, че през сезон 2024 пет отбора ще се борят за победи в световния шампионат. Тезата му се базира на това, че таванът на бюджетите ще се отразява все по-сериозно на представянето на отборите и сегашните лидери няма да могат да запазят предимството си.

“Трудно е да си представяме бъдещето, но таванът на бюджетите ще позволи на отборите от средата на колоната да се доближат до лидерите - обясни Волф пред вестник Gazzetta dello Sport. - След две години във Формула 1 ще има пет отбора, които ще могат да се печелят състезания. А след три години пет отбора ще се борят за титлата.”

Тото Волф коментира и слуховете около сделката на Ред Бул и Порше, която вече се отлага на няколко пъти заради забавянето на новите технически провали, които трябва да влязат в сила във Формула 1 за сезон 2026.

Още нищо не било решено за съюза на Ред Бул с Порше

“Честно казано, малко са ми странни плановете на Порше - призна Волф. - В Ред Бул вече имат подразделение, което се занимава със задвижващите системи, те получиха технологии от Хонда, не разбирам как ще се впише Порше в тази схема. Но за мен е добра новина влизането на нова марка във Формула 1. Що се отнася до новия технически регламент за 2026 година, мисля, че ще го приемат през септември.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти