Тен Хаг: Цялото внимание се съсредоточи върху Кристиано, което не е редно

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг даде своята пресконференция преди началото на сезона в Премиър лийг. “Червените дяволи” стартират в неделя от 16:00 българско време с домакинство на Брайтън, който миналата година нанесе впечатляваща загуба на 20-кратните шампиони с 4:0, но нидерландецът заяви, че той гледа вбъдещето.

Генералният спонсор на Манчестър Юнайтед обяви, че няма да продължи договора си с клуба

“Миналият сезон си е минал. Аз гледам напред и подготвям отбора за бъдещето. Винаги е трудно, когато пристигнеш в нов тим, но очаквам с нетърпение мача в неделя. Те са добър отбор и играят атрактивен футбол, харесвам ги. Искам да спечеля всеки мач и ще се опитаме да го направим в неделя”, започна наставникът.

След това бе засипан с въпроси относно Кристиано Роналдо, който не се появи на предсезонната подготовка на тима и взе участие само в последната контрола, когато отново предизвика скандал, тъй като си тръгна преди края на двубоя, но евентуално е вариант за титуляр в неделя, тъй като Антони Марсиал получи травма.

Непредвидено обстоятелство принуждава Тен Хаг да използва Роналдо като титуляр още в първия кръг

“Дали Кристиано ще е титуляр ще видим в неделя. Много играчи напуснаха по-рано, но прожекторите се съсредоточиха върхи него, което не е правилно. Трудно е да се каже колко ще отсъства Марсиал, надявам се да не е много дълго”, коментира ситуацията на върха на атаката Тен Хаг.

След това той трябваше да отговаря на въпроси за продължаващото окомплектоване на тима, селекцията до момента, както и какво може да се случи от тук нататък до края на месеца.

Тен Хаг поискал играч на Челси, но срещнал съпротивата на Манчестър Юнайтед

“Би било добре да бяхме приключили с трансферите, но съм доволен от отбора и привлечените до момента футболисти. Като цяло работим по въпроса. Имаме нужда от правилните играчи. Нуждаем се от конкуренция в отбора, защото влизаме в дълъг сезон с много двубои. Имаме нужда от много добри играчи. Ериксен и Мартинес са готови да започнат мача. Де Йонг? Не мога да коментирам футболисти, които имат договори с други клубове, но когато има нови, ще съобщим”, завърши Тен Хаг.

Още от Футбол свят

Виж всички