Бол ще бяга 3 дисциплини на Европейското, Хасан ще е голямата отсъстваща в отбора на Нидерландия

Нидерландия ще изпрати отбор от 61 атлети на Европейското първенство по лека атлетика Мюнхен 2022 от 15 до 21 август. Отборът ще бъде воден от световната сребърна медалистка на 400 метра с препятствия Фемке Бол, която може да напусне баварската столица с три медала. Бол ще се състезава на 400 метра с препятствия в Мюнхен и също така е заявена за щафетата на 400 метра и 4x400 метра.

Световната сребърна медалистка в седмобоя Анук Ветер ще се стреми да си върне европейската титла, която спечели на родна земя в Амстердам през 2016 г., а Джесика Шилдер ще търси втория си голям медал за сезона, след като спечели бронза на гюле на Световното първенство по лека атлетика.

След като пропусна Световното първенство по лека атлетика, Дафне Схипърс се завръща в отбора за Мюнхен. Схипърс, която спечели медали на последните четири европейски първенства, включително четири златни, ще се състезава в индивидуалното бягане на 100 метра и е включена в щафетата 4x100 метра.

Една забележителна отсъстваща от холандския отбор е Сифан Хасан, която избра да не защитава европейската си титла на 5000 метра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти