Лоренцо Музети - най-новият АТР шампион

Лоренцо Музети е десетият чисто нов член в семейството на шампионите на АТР, след като срази Карлос Алкарас във финала в Хамбург с 6:4, 6:7(6), 6:4. 20-годишният италианец се нуждаеше от шест мачбола и най-накрая отпразнува първия си триумф в кариерата.

“Титлата е сбъдната мечта за мен. Предишният ми най-добър резултат беше полуфинал, така че съм много доволен от цялата седмица. Много тежко беше във втория сет, но Карлос спаси пет мачбола. Бях се ядосал на себе си и на всичко, но успях да вляза в ритъм и да намеря решенията в третия сет.

Много дълго ще пазя у себе си емоциите от първия ми финал и първата спечелена титла. Затова си мечтае всеки още от дете.

Аз и треньорът ми Симоне Тартарини имаме много солидна връзка отдавна, като едно цяло сме. Не става въпрос за отношения между треньор и играч, а за нещо повече. За мен той е като втори баща и винаги съм вярвал в него като човек и като наставник.

Винаги се е опитвал да подобри компоненти в играта ми, а и извън корта се е стремял да ми влияе положително. Образовал ме е по най-добрия начин, по който може. И винаги е искал да бъда такъв, какъвто бях днес - до последния момент борещ се за победата.

Дядо ми е моят герой в живота, защото беше много честен човек и винаги съм искал да му подражавам. Тъжно е, че почина отдавна и не може да види какъв съм станал. Понякога това ми тежи, но винаги е бил мой герой”, каза Музети.

Още от Тенис

Виж всички