Рууд си уреди финал с Беретини за трета титла през сезона

Шампионът от миналата година в Гщаад Каспер Рууд отново е на финал и ще премери сили с Матео Беретини в битка за трофея в неделя от 11:30 часа.

Норвежката звезда се справи убедително със съпротивата на Алберт Рамос-Виньолас с 6:2, 6:0, пробивайки пет пъти и без да се налага да спясява нито един брейк-бол. Само 62 минути му бяха необходими да си уреди среща с шампиона от 2018 година Беретини, който в другия полуфинал надделя над възродения Доминик Тийм с 6:1, 6:4 за 79 минути.

И за двамата финалисти утрешният дуел е възможност за трети трофей този сезон - италианецът спечели последователни титли на трева в Щутгарт и “Куинс”, като се намира в серия от 12 победи. Рууд спечели купите в Буенос Айрес през февруари и в Женева през март, отново на клей и отново в категория АТР 250. 

Беретини и Рууд са си разделили по две победи в предишните двубои. Първият бе на “Ролан Гарос” 2019 и отиде чисто на сметката на норвежеца, а италианецът “върна жеста” на US Open 2020. Същата година обаче на клея в Рим Рууд успя да елиминира съперника си по пътя към полуфиналите, но Беретини спечели последния им мач от миналата година в Мадрид.

"Много съм щастлив от представянето си. Знаех, че трябва да играя най-добрия си тенис, за да го победя. Мисля, че играта ми като цяло беше доста добра. Сервирах добре, връщах добре, бях агресивен", каза Беретини след успеха.

Още от Тенис

Виж всички