Трима българи в квалификациите на US Open

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров очаквано е и единственият ни гарантиран представител в основната схема на US Open. 

Виктория Томова имаше късмета да попадне директно сред участниците на “Уимбълдън” заради забраната на руските и беларуските тенисистки, но сега не е успяла да се класира за позиция.

Тя е 14-та резерва, защото за предварителните списъци се ползва 113-тото ѝ място в световната ранглиста, което доскоро заемаше. Понастоящем тя е 101-ва, но това няма значение, а и е малка вероятността достатъчно много тенисистки да се откажат, за да се дореди до схемата.

Добрата новина, все пак, е, че Томова ще бъде високопоставена в квалификациите. Другата ни представителка там ще бъде Изабелла Шиникова.

При мъжете, естествено, в пресявките ще участва Димитър Кузманов, който на “Уимбълдън” успя да стигне до третия кръг, но не и да дебютира в основната схема на “Голям шлем”.

Миналата година Мико имаше неудобен жребий и загуби от Мариуш Копил още в първия рунд, а това беше и дебютното му присъствие в квалификациите в Ню Йорк.

Още от Тенис

Виж всички