Челси изпусна Шарлът в дебюта на Стърлинг

Челси не успя да победи Шарлът ФК във втората си контрола на американска земя от лятната си подготовка. В редовното време мачът завърши при резултат 1:1, а след това двата тима определиха победителя с изпълнение на дузпи, като домакините ликуваха след 5:3 точни изстрела от бялата точка.

Мачът започна с около час закъснение заради сериозна гръмотевична буря на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът. Освен това срещата бе неофициален дебют за новото попълнение на лондончани Рахийм Стърлинг, който се появи като смяна през второто полувреме на мястото на Кристиан Пулишич.

Челси пръв взе преднина в мача в 30-ата минута. Тогава удар на Миши Батшуай се отби от защитник и попадна в Кристиан Пулишич, който стреля във вратата за 0:1.

Англичаните вече се виждаха като победители, но в добавеното време на мача обаче домакините получиха дузпа за игра сръка на Трево Чалоба, а Даниел Риос реализира 11-метровия удар за 1:1.

След това двата тима определиха победителя след изпълнение на дузпи. Играчите на Шърлът реализираха и петте си удара от бялата точка, докато Конър Галахър пропусна третата дузпа за Челси и така победата отиде на сметката на американския тим.

Следващата проверка на Челси ще бъде срещу големия враг Арсенал на 24 юли.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти