Полицията в Лондон започна разследване след разкритията на Мо Фара

Лондонската полиция е започнала разследване, след като четирикратният олимпийски и шесткратен световен шампион по лека атлетика Мо Фара разкри в документален филм на BBC, че е бил жертва на трафик на деца.

39-годишният обяви, че е бил доведен във Великобритания от Джибути на 9-годишна възраст и е бил принуден да върши домакинска работа в замяна на храна.

Мо Фара направи шокиращо разкритие, бил e жертва на трафик на деца

"Специализирани служби са започнали разследване и в момента събират наличната информация. Когато се съобщава за престъпление в медиите, които имат значителен обществен интерес и няма причина да не им вярваме, тогава полицията може да разследва престъпление", се казва в изявление на Органите на реда, в което се добавя, че все още не са подадени сигнали директно до полицията.

Фара разкри, че името му е било променено от Хюсеин Абди Кахин във фалшивите документи за пътуване, използвани за транспортирането му до Великобритания от жена, която никога преди не е срещал. След като пристигнали в Обединеното кралство, жената го завела в дома си в Хаунслоу, западен Лондон, и скъсала листа с данните за контакт с роднините му.

Фара е бил записан в две основни училища за много кратък период от време, преди да постъпи в средно училище във Фелтъм на 11 години.

"Решението да говоря и да направя филма беше трудно и емоционално пътуване, тъй като не разбрах напълно какво ми се случи", каза лекоатлетът за документалния филм "Истинският Мо Фара" в публикация в Инстаграм.

"Но сега, когато моите близнаци достигнаха възрастта, на която бях аз, когато дойдох тук, почувствах, че е подходящ момент да задам тези въпроси и да открия повече за детството си", добави той.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти