Виктор Карагьозов: Тези момчета са бъдещето на българския волейбол

Волейболистите от националния отбор до 18 години се прибраха в София, след като завоюваха бронзови медали на Европейското първенство в Грузия. Пред медиите селекционерът Виктор Карагьозов даде оценка за представянето на тима и изрази надежда, че голяма част от тези момчета ще са бъдещето на българския волейбол. 

“На фона на всички трудности в България, се опитваме да създаваме качествени състезатели и да сме сериозен опонент в европейския и световен волейбол. На Европейско първенство няма лесен мач. Групата ни беше много тежка - с шампиона, третия и четвъртия от предишното първенство. Нямаше момент, в който да можем да подценим даден мач или съперник”, сподели Карагьозов. 

България U18 грабна бронза на Евроволей 2022 след обрат срещу Сърбия

“Победите ни срещу Полша и Сърбия бяха впечатляващи. Малко не ни достигна срещу Италия. Бяхме близо, на моменти дори ги превъзхождахме. Сами ние и Словения взехме по два гейма на италианците”, коментира наставникът на родните таланти. 

“Много компоненти влияят на това да се направи крачката към мъжкия волейбол - психологията, тренировъчният процес, ежедневната работа. Надявам се, че разполагаме с поколение, което ще е основата на националния отбор през следващите години”, каза още Карагьозов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти