Федерер изпадна от ранглистата за първи път от 25 години

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер изпадна от световната ранглиста на АТР за първи път от 21 септември 1997 година.

Това стана факт след края на “Уимбълдън”, защото Маестрото имаше 600 точки в актива си от изданието на турнира през 2019-а, които поради кризисните мерки за коронавируса все още бяха налични за него. Сега вече обаче той ги загуби и съответно няма никакъв актив, отпадайки за първи път от ранглистата от точно 9 058 дни насам.

За последно Федерер игра миналата година на “Уимбълдън” и отпадна на четвъртфиналите от Хуберт Хуркач с 3:6, 6:7, 0:6. През тази година той е обявил план да участва засега само на Laver Cup и в Базел.

Фенове на швейцарската легенда в социалните мрежи посочиха любопитни факти от момента, в който за първи път преди 25 години той е спечелил ранкинг точки. 

Тогава не е съществувала “Уикипедиа”, Стефанос Циципас още не е бил роден, Майкъл Джордан е играл в НБА, Том Брейди не е бил дебютирал в НФЛ, Михаел Шумахер е имал само две световни титли във Формула 1, а Реал Мадрид - шест купи от Шампионска лига.

Още от Тенис

Виж всички