България научи всички съперници за Евроволей 2022 (U20)

След като бяха изиграни всички двубои от третия кръг на квалификациите за европейското първенство за мъже под 20 години, стана ясни и последните участници в надпреварата, която ще се проведе през септември в Италия.

Това са Финландия, Гърция, Франция и Словения.

Скандинавците спечелиха група J на квалификациите, като записаха две победи и една загуба и 7 точки. В последната среща "суоми" отстъпи на Словения с 2:3 (25:17, 25:17, 19:25, 18:25, 11:15) .

България U18 остана със среброто от Балканиадата в Сърбия 🏐

Така волейболистите от балканската страна завършиха на втора позиция в потока с 4 точки (2 успеха, 1 загуба).

Финландците попълниха едно от свободните места в групата на България на Евроволей, двубоите от която ще се играят във Васто. Последното място бе заето от тима на Гърция, който остана втори в група I на квалификациите. Съперници в група B ще бъдат още Белгия, Чехия и Португалия.

"Елините" спечелиха първата си среща от турнира, на който бяха домакини, след което отстъпиха на Швеция с 2:3 гейма. Двата тима изравниха баланса си, но южните ни съседи грабнаха билета за шампионата на Стария континент с точка повече.

Безапелационен лидер - с актив от 9 точки (3 победи), стана отборът на Франция, който загуби само гейм - от Германия.

"Петлите" и словенците се присъединяват към Сърбия, Италия, Полша и Словакия в група А в Монтесилвано.

Спорът за титлата ще се проведе в Италия от 17 до 25 септември.

Преди това пред българския тим предстоят Европейските младежки олимпийски игри в Словакия. Събитието е от 24 до 30 юли в Банска Бистрица. След това е Балканиадата в Албания (6-10 септември).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти