ПСЖ търси нов отбор на Неймар, той си гарантира по-дълъг договор и 31 милиона евро

Бразилският нападател Неймар е активирал клауза, според която е удължил своя договор с Пари Сен Жермен с още един сезон и сега неговата продължителност е до лятото на 2027-а година, изненадващо съобщава различни медии в Европа

Тази информация идва напълно неочаквано на фона на все по-засилващите се спекулации относно бъдещето на играча на “Парк де Пренс” и желанието на парижани да се разделят с играча. Бразилският национал, който продължава да бъде най-скъпият играч в света след трансфера си за 222 милиона евро в Париж, така и не успя да оправдае високите очаквания към себе си, но удължаването на контракта ще му донесе нови 31 милиона евро, ако бъде изпълнен докрай, или ще му осигури още по-добра позиция при евентуални преговори за напускане. 

С идването преди няколко седмици на Луис Кампос в ролята на консултант предвижданията са в ПСЖ да поемат по нов път на изграждане на облика на състава. Именно поради тази причина един от първите, с чието име се спекулира за напускане е Неймар. Високата заплата, смята се, че Неймар получава около 600 хиляди евро на седмица, е основна пречка пред трансфер, но въпреки това медии съобщават, че Ювентус и Челси следят ситуацията отблизо и имат готовност да предприемат действия за неговото привличане.

Още от Футбол свят

Виж всички