Ричарлисон е преминал прегледи и е подписал своя договор, Тотнъм вече готви и петия трансфер

Бъдещият нов нападател на Тотнъм Ричарлисон е преминал медицински прегледи в Бразилия и още снощи е подписал личния си договор с "шпорите", така че трансферът му може да се смята за сигурен. Той ще стане четвъртото ново попълнение на Антонио Конте за това лято след Иван Перишич, Фрейзър Форстър и Ив Бисума. На практика спортният директор на клуба Фабио Паратичи финализира четири сделки за четири седмици. 

25-годишният Ричарлисон ще пристигне в Лондон през следващата седмица, за да се присъедини към предсезонната подготовка на "шпорите".

Тотнъм и Евертън се разбраха за трансфера в сряда вечерта. Първо "шпорите" са предложили 40 милиона за бразилеца, но след като в наддаването се е включил и Челси, офертата е била вдигната на 50 милиона паунда плюс 10 милиона под формата на бонуси. В Евертън трябваше да продадат Ричарлисон до 30 юни, за да са сигурни, че ще спазят правилата за финансов феърплей и така ще имат възможност да правят трансфери през това лято.

Тотнъм е много близо до това да привлече и десния бек на Мидълзбро Джед Спенс, който през миналия сезон игра под наем в Нотингам Форест. За него най-вероятно ще бъдат платени около 15 милиона паунда плюс бонуси.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти