Армони Тан: Беше ме страх от Серина

Непоставената французойка Армони Тан сензационно победи седемкратната шампионка на "Уимбълдън" Серина Уилямс, като това бе и първата й победа на трева.

"Това е мечта, защото съм гледала Серина само по телевизията, когато бях малка. Треньорката ми Натали Тозиа е играла с нея преди 20 години. Тя е легенда, спечелила е 23 турнира от Големия шлем. Беше ме страх да бъде срещу нея на корта. Казах си "Боже, какво правя тук!?", каза на пресконференцията след успеха си развълнуваната 24-годишна французойка, която е номер 115 в световната ранглиста на WТА.

Срещата на Централния корт премина през много обрати. Тан поведе с 2:0 в началото, но после Уилямс взе 4 поредни гейма. Американката обаче не успя да задържи аванса си и допусна серия от непредизвикани грешки, които помогнаха на Тан да спечели откриващия сет.

Във втората част Серина напомни за истинските си възможности и с мощен сервис и агресивна игра от основната линия взе инициативата. Тя дръпна с 5:0, преди французойката да спечели гейм, оказал се единствен за нея в сета.

Двете си размениха по два пробива в третия сет, като Уилямс трябваше да отразява мачбол и се справи, но в тайбека допусна малко очакван обрат. Въпреки преднината си от 4 точки, ветеранката не съумя да затвори мача и позволи на Тан да триумфира.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти