Карлос Алкарас: При играта на трева трябва да си много по-концентриран

Испанският тенисист Карлос Алкарас заяви след първата си победа на “Уимбълдън“, че тревната настилка е три или четири пъти по-трудна от останалите. Алкарас надигра германеца Ян-Ленард Щруф след 4:6, 7:5, 4:6, 7:6(3), 6:4 и очаква среща с нидерландеца Талон Грийкспор във втория кръг.

„Разбира се, че е по-различно. За мен да играя на трева е по-тежко, защото движението е затруднено и по-сложно, отколкото на останалите настилки като клей или на твърди кортове“, коментира 19-годишният испанец пред Tennishead.

Карлос Алкарас изстрада първата си победа на "Уимбълдън", Яник Синер елиминира Стан Вавринка

„Бих казал, че да играеш четири часа на трева е по-трудно, отколкото на другите настилки дори да няма дълги разигравания. Тук те са като три или четири разигравания на различна настилка“, добави той.

Попитан дали при играта на трева няма и психологически момент, именно заради по-трудното придвижване, Карлос Алкарас отговори, че трябва да е максимално концентриран през цялото време.

„Да, определено ще е допълнително усилие да опитвам да не се подхлъзна. При движението трябва да си по-концентриран, отколкото на другите настилки“, каза още Алкарас.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти