Стан Вавринка: Разочарован съм, не ми остава нищо друго, освен да тренирам и да вярвам в себе си

Швейцарският тенисист Стан Вавринка, който беше победен от Яник Синер още в първия кръг на "Уимбълдън" и който не беше играл на турнира в Лондон от 2019 година, призна, че е много разочарован.

"Много съм разочарован от този мач, защото знам къде съм и знам, че тенисът, който исках да покажа, въобще не се получи", каза швейцарецът след загубата си с 5:7, 6:4, 3:6, 2:6.

Карлос Алкарас изстрада първата си победа на "Уимбълдън", Яник Синер елиминира Стан Вавринка

"Много се старах на тренировка и очаквах повече от представянето ми тук. Разочарован съм от загубата", добави бившият номер 3 в света, който в момента е под номер 267 в ранглистата на АТП.

"Мислех твърде много. Имам нужда от увереност и трябва да печеля мачове, за да си я върна. Мача като този не ми помага. Но това е част от процеса и трябва да остана позитивен", вярва Вавринка.

"Представянето ми не е супер и нямам друг избор, освен да се върна към тренировките, да се трудя, да вярвам в себе си, защото мисля, че съм способен да се върна на най-високо ниво", каза още той.

Тревата никога не е била любимата настилка на Вавринка, който два пъти е достигал до четвъртфиналите на "Уимбълдън" (2014 и 2015), докато е печелил другите три турнира от Големия шлем.

Той получи покана за турнира в Лондон, след като се смъкна много надолу в ранглистата заради две операция на левия си крак и дълги месеци без да играе.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти