Левски ще спори за трофея "Георги Соколов" срещу Академия Пандев

Днес Левски ще изиграе третата си контрола от предсезонната подготовка. "Сините" се изправят срещу вторя в Северна Македония за миналия сезон Академия Пандев. Срещата ще бъде в 18:00 часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Тя ще бъде за трофея "Георги Соколов", който е посветен на 80-годишнината от рождението на една от емблемите на клуба - нападателят Георги Соколов.

Левски вече изигра две проверки през лятото. В първата от тях "сините" играха с новака в efbet Лига Септември. Мачът бе в странен формат и не бе пълни 90 минути, като завърши при резултат 1:1.

Левски пуска 50 монети с лика на Наско Сираков

Във втората си проверка Левски победи Пирин (Благоевград) с 2:1, а новото попълнение Роналдо отбеляза два гола. С това бразилецът загатна, че може да се окаже поредната перла в селекцията на Мъри Стоилов.

Наставникът обаче имаше доста забележки към представянето на своите играчи във въпросните две проверки. Той е наясно, че отборът бързо трябва да влезе в ритъм, защото началото на новия сезон наближава и няма време за губене.

Два гола на Роналдо донесоха първа победа на Левски

Очаква се Стоилов да започне да избистря състава от днешната проверка. Досега наставникът правеше доста експерименти и даде шанс на част от юношите да се докажат, но като че ли е време да започне да търси оптималната единайсеторка, на която ще залага през предстоящата кампания. Още повече, че това ще бъде най-сериозната контрола на отбора до момента, а макар и символичен, тя ще носи и трофей, което ще бъде допълнителен стимул за играчите да се хвърлят по-здраво в този мач.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти