Арсенал не губи време в офанзивата си за Рафиня

Арсенал не смята да губи време и подготвя втора оферта за крилото на Лийдс Рафиня, информира вестник “Сън”. Медиите в страната съобщиха вчера, че йоркширци вече са отхвърлили първото предложение за играча, тъй като до е било далеч от исканите около 60 милиона паунда. Рафиня има договор до лятото на 2024-а, което поставя настоящият му клуб в силна позиция. 

Лийдс отхвърли първата оферта на Арсенал за Рафиня, Тотнъм също готви предположение

От няколко седмици се говори, че Микел Артета иска силно бразилеца в своя тим и по този начин да усили атаката на тима, където се очаква да бъде привлечен и минимум един централен нападател. Испанският наставник вижда във фланговия футболист възможност да добави още креативност, както и скорост на фланга, за да бъде по-непредвидим и опасен офанзивния вал на тима. “Артилеристите” вече привлякоха Фабио Виеира от Порто за 35 милиона евро, Мат Търнър за малко над 6 милиона и Маркиньос от Сао Паоло за 3.50 милиона.

 Челси и Барселона също проявяват силен интерес към Рафиня, което е и една от причините от Арсенал да се опитват да изпреварят конкуренцията и бързо да постигнат договорка с Лийдс.

Още от Футбол свят

Виж всички