Невил призова Глейзър да не взимат пари от Манчестър Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил за пореден път непряко нападна собствениците на клуба семейство Глейзър и ги призова да не вземат традиционните си дивиденти от клуба, които през тази година ще се равняват на около 11 милиона паунда, като определи това действие като “неправилно”. Бившият десен бек е на мнение, че те не трябва да взимат никакви пари от клуба в следващите три години, за да подпомогнат по-трудното финансово състояние на тима след трудните последни няколко години с пандемията от COVID-19 и слабия последен сезон.

Изпълнителният директор на Ман Юнайтед обясни на феновете за селекцията и недоволства как са изхарчени един милиард паунда

“Семейство Глейзър НЕ трябвад а взимат дивиденти от 11 милиона този петък. Не е правилно, след като са необходими инвестиции в отбора, стадиона и тренировъчната база. Финансовата ситуация на клуба е по-слаба в сравнение с предните години и е необходимо да го оповестим, за да спрем това минимум в следващите три години”, написа Невил в “Туитър”.

Финансовият отчет на Юнайтед, който бе публикуват миналия месец, показа, че нетния дълг на клуба е нараснал с 52 милиона паунда, а общата сума възлиза на 591 милиона паунда. Последният уикенд на среща с феновете настощия изпълнителен директор Ричард Арнолд също заяви сериозно желание за инвестиции във всички направления на клуба и описа последните 12 месеца като “ши*ан кошмар” и определи сумата от 1 милиард паунда, инвестирата в нови попълнения в последните години, като “изгорени пари в брой”.

Още от Футбол свят

Виж всички