Тотнъм обяви третото си ново попълнение

Тотнъм обяви официално привличането на халфа Ив Бисума от Брайтън. Лондончани ще платят около 25 милиона паунда за 25-годишния футболист. Той подписа 4-годишен договор с “шпорите” и ще стане играч на Тотнъм, след като бъдат обработени документите му за работна виза. Бисума става третото лятно попълнение на лондончани след пристигането на вратаря Фрейзър Форстър и крилото Иван Перишич.

Националът на Мали имаше договор с Брайтън до 2023 г., а интерес към него имаше и от страна на Астън Вила, който се опита да го привлече и през зимата. Той обаче избра Тотнъм, който може да му предложи участие в Шампионската лига.

Миналия сезон Бисума бе титуляр в 26 мача от Висшата лига, като вкара един гол. Той бе една от причините Брайтън да завърши на девето място в крайното класиране, което е най-добрата позиция в историята на клуба. “Ив демонстрира качествата си и беше важен играч за нас. Сега той има ново предизвикателство с Тотнъм, както и шансът да играе в Шампионската лига. Всички в клуба му пожелаваме успехи”, заяви мениджърът на Брайтън Греъм Потър.

През октомври миналата година Бисума бе арестуван по подозрения за сексуално нападение. Той бе освободен и му бе позволено да пътува за Африка, където игра на Купата на африканските нации през януари. Разследването по случая обаче още не е завършило.

Още от Футбол свят

Виж всички