Георги Аврамчев: Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов не показват професионално отношение

Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев обяви, че страната ни ще бъде с отбор от осем състезатели на Световното първенство по плуване в Будапеща, което започва в неделя. Родният тим заминава за надпреварата утре. В последния момент от състава отпадна Калоян Левтеров заради нараняване.

“За съжаление двама от нашите добри състезатели пропускат Световното първенство по плуване - Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов. И при двамата причините са непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си срязва ръката на някакво стъкло. Има забрана да плува 20 дни. И по тази причина Световното първенство “отлита”.

За мен това е непрофесионално отношение и на него, и на неговия треньор. Не обвинявам никого, на всеки може да се случи, но не може един ден преди последния лагер и десет дни преди Европейското да правиш купони. Знам, че завършва и това е веднъж в живота, но все пак един спортист трябва да преценява. Случило се е, не го упреквам.

При Йосиф е горе-долу същата работа. Той като че ли вдигна нослето малко повече. Сега той и неговият треньор заявиха, че не е готов за Световното и трябва да тренират. За мен това също е несериозно и непрофесионално отношение, но ви уверявам, че след Световното Българската федерация по плувни спортове ще си направи анализи и ще си вземе решения, защото аз не виждам това за достатъчно редно.

На всеки може да се случи, човещина е, но тези мади таланти, на които ние разчитаме да се развиват, трябва да свикнат, че големият спорт изисква и големи жертви”, каза Аврамчев на пресконференция в Пресклуб “България” днес.

Цялото изказване на Аврамчев може да намерите във видеото.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти