Хадад-Мая спечели своята първа титла в турнир в Нотингам

Бразилската тенисистка Беатрис Хадад-Мая спечели турнира по тенис на трева в английския гранд Нотингам, който беше с награден фонд почти 240 хиляди долара. Хадад-Мая, намираща се на 48-о място в ранглистата на WTA, победи на финала американката Алисън Риске в три сета – 6:4, 1:6, 6:3.

Мачът продължи 2 часа и 19 минути, а за бразилката това е първа титла от турнир на WTA. Беатрис не беше стъпвала на финал от Сеул през 2017-а година, когато загуби от Йелена Остапенко. Днес мачът също в един момент изобщо не се разви в нейна полза, особено след тежкото поражение във втория сет.

26-годишната бразилка допусна шест двойни грешки, реализира едва три брейк-пойнта от 16 възможности, но в крайна сметка стабилното представяне в третата част се оказа решаващо.

В първата част тя направи един пробив и поведе с 3:1, след като затвори и подаването си след него. При 5:4 пропусна сет-пойнт за втори пробив, но го направи при сервиса си след това.

Втората част мина с доста сериозна съпротива от Хадад-Мая, която въпреки петте поредни загубени гейма, не изглеждаше като разбила играта си. А третата част вървеше равностойно с разменени пробиви до 4:3, когато бразилката от трети опит направи пробив за 5:3.

Още от Тенис

Виж всички