Оже-Алиасим е полуфиналист в Хертогенбош

Поставеният под номер 2 в схемата канадец Феликс Оже-Алиасим се класира за полуфиналите на турнира по тенис на трева от сериите АТП 250 с награден фонд 648 130 долара.

Оже-Алиасим надигра на четвъртфиналите петия в схемата на състезанието Карен Хачанов (Русия) със 7:6(5), 6:4 в мач, продължил час и 49 минути.

Двамата изиграха равностоен сблъсък, в който размениха по един пробив в първия сет преди да бъде решен с тайбрек, а във втората част канадецът взе аванс от 5:3 и стигна до успеха при втория си мачбол.

Деветият в световната ранглиста Феликс Оже-Алиасим ще играе срещу 25-годишния нидерландец Тим ван Райтховен в спор за място на финала. Ван Райтховен отстрани Юго Гастон (Франция) със 7:6(2), 6:4 след час и 23 минути игра.

Французинът Адриан Манарино също се класира за полуфиналите след успех над американеца Брендън Накашима с 6:7(5), 6:1, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 5 минути. Следващият противник на Манарино ще е победителят от мача между водача в схемата Даниил Медведев (Русия) и Иля Ивашка (Беларус).

Още от Тенис

Виж всички