Каква е оценката за сезона на клей на Григор Димитров

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров вече започва да мисли за предстоящия за него сезон на тревни кортове, който по традиция е по-кратък и ще обхване само два турнира - в Куинс и “Уимбълдън”.

Каква е равносметката за най-добрия наш тенисист за изминалия сезон на клей? Експертът и коментатор Николай Драгиев постави оценка “добър 4 и една втора” по шестобалната училищна система в гостуването си на водещия Даниел Любомиров в аналитичното предаване “Sportal Open”. 

Гришо записа някои знакови победи на червени кортове през 2022-ра - на “Мастърс”-а в Монте Карло той елиминира последователно Каспер Рууд и Хуберт Хуркач по пътя си към полуфиналите, където за съжаление бе спрян в трисетова битка от Алехандро Давидович Фокина.

Последваха три поражения от Стефанос Циципас, но в Мадрид българинът размаза Диего Шварцман с 6:0, 6:2, а в Рим срещу гърка направи много силен двубой и бе близо до нов престижен успех. 

Още един “геврек” - срещу Борна Чорич във втория кръг на “Ролан Гарос” - бе последван от поражение в три сета срещу Шварцман. Остана неяснотата около потенциална контузия на Димитров, който преди третия сет срещу Чорич използва медицински таймаут, а в мача с нисичкия аржентинец падна два пъти на земята.

Гледайте “Гришомания”, по традиция даваща начало на “Sportal Open”, а след оценката на сезона на клей на Григор гостите Драгиев и Йордан Божинов коментират резултатите на другите ни състезатели Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова. 

След това е анализът на случилото се на “Ролан Гарос” и 14-ия триумф на Рафаел Надал, както и рекордната за хилядолетието победна серия на Ига Швьонтек.

Още от Тенис

Виж всички