Арсенал и Уест Хам се интересуват от Зинченко

Арсенал и Уест Хам проявяват интерес към защитника на Манчестър Сити Олександър Зинченко. 25-годишният украинец продължава да е по-скоро със статут на резерва на "Етихад" и все повече се замисля да потърси ново предизвикателство. В последните дни той бе съсредоточен върху битката за класиране на националния отбор на Украйна на световното първенство, но след загубата от Уелс във финалния плейоф, сега играчът ще може по-спокойно да обмисли бъдещето си, а изглежда пред него ще има поне няколко варианта, пише "Лондон Ивнинг Стандард".

В Арсенал и Уест Хам са насочили поглед към Зинченко, като и двата клуба го харесват заради поливалентността му и умението му да действа както в защита, така и в халфовата линия. Смята се, че от Манчестър Сити няма да му правят спънки и са склонни да го пуснат, ако получат задоволителна оферта.

В Арсенал изкушават Зинченко с обещание да му дават повече шансове да се изявява в халфовата линия, докато в Уест Хам го виждат основно в ролята на ляв защитник, която е и оригиналната му позиция на терена. "Чуковете" търсят футболист именно за този пост, който да се конкурира с Аарън Кресуел за титулярното място. Клубът междувременно смята да се раздели с Артур Масуаку, който не успя да убеди спортно-техническия щаб в качествата си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти